De laatste twee maanden van het jaar is het weer tijd om je zorgverzekering te vergelijken. Niet iedereen doet dit, maar ik heb er een gewoonte van gemaakt om elk jaar over te stappen van verzekeraar. Het kan namelijk serieus geld besparen. Ik zal je uitleggen hoe ik mijn zorgverzekering vergelijk en waar je op moet letten.

>> Klik hier om je zorgverzekering te vergelijken <<

Waarom vergelijken en overstappen?

Elk jaar passen zorgverzekeraars hun premie aan. Dit doen ze omdat de zorgkosten elk jaar ook duurder worden. Maar er speelt bij zo’n verzekeringsbedrijf natuurlijk meer, bijvoorbeeld het marketing budget. Het valt mij op dat veel verzekeraars vaak 1 pakket veel goedkoper aanbieden dan andere verzekeraars. Dat zelfde pakket is bij die verzekeraar het volgende jaar dan weer veel duurder. Op die manier lokken ze klanten met een lage premie, om de premie een jaar later weer te verhogen. Elk jaar kiezen ze een ander pakket uit die ze goedkoop aanbieden om klanten mee te werven.

Dit kan betekenen dat jij een hele goeie deal had toen je je verzekering afsloot, maar dat je inmiddels veel te veel betaald.

Een andere reden om elk jaar je verzekering te vergelijken, is dat je behoeftes veranderen. Sportte je vroeger veel waardoor fysio een must was, maar zit je nu veel op de bank? Of had je vroeger een hoog eigen risico, terwijl dat nu helemaal niet handig is.

>> Klik hier om je zorgverzekering te vergelijken <<

Waar moet ik op letten?

De drie belangrijkste dingen bij het kiezen van een verzekering zijn;